Książki

Niebezpieczne zboża. Groźny gluten – Bożena Przyjemska

Niemal we wszystkich kulturach produkty zbożowe są podstawowym elementem diety. Czy rzeczywiście są one zdrowe dla każdego? Dla osób, które są uczulone na gluten – białko znajdujące się we wszystkich zbożach, produkty mączne są toksyną i zagrażają ich życiu. Natomiast dla tych, którzy mają na nie nadwrażliwość, spożywanie ich powoduje groźne choroby, rzadko jednak kojarzone z tym produktem. Dzięki autorce – naturoterapeutce i dietetyczce z 30 – letnim doświadczeniem, będziesz mógł sam przekonać się o wartościach terapeutycznych diety bezglutenowej, która pomaga w leczeniu i zapobiega ponad 200 przewlekłym chorobom, mających związek z celiakią i nietolerancją glutenu. Znajdziesz tu także informacje na temat Specyficznej Diety Węglowodanowej, która jest w stanie wyleczyć również wiele poważnych chorób. Zdrowe życie to życie bez glutenu.

Oczyszczanie wątroby i woreczka żółciowego – Andreas Moritz

Choć wiele osób nie zdaje sobie z tego sprawy, kamienie żółciowe, które ma większość ludzi, powodują powstawanie przewlekłych chorób, takich jak schorzenia serca, zapalenie stawów, SM, nowotwory czy cukrzyca. Dzięki temu odkryciu Autor – ekspert z dziedziny medycyny naturalnej, Ajurwedy, irydologii, Shiatsu oraz medycyny wibracyjnej – odmienił życie dziesiątek tysięcy ludzi na całym świecie. Czas, byś poznał przyczynę powstawania kamieni żółciowych obecnych w wątrobie i w pęcherzyku żółciowym oraz powód, dla którego są coraz częściej nazywane cichym zabójcą. Dowiesz się, jak je zdiagnozować i bezboleśnie samodzielnie usunąć. Autor daje praktyczne wskazówki dotyczące zapobiegania tworzeniu się nowych kamieni. Oczyszczona wątroba gwarancją zdrowia.

Jak pokonać Alzheimera , Parkinsona , SM i inne choroby – Dr Bruce Fife

Demencje i inne choroby mózgu nie są częścią normalnego procesu starzenia. Mózg jest w pełni zdolny do prawidłowego funkcjonowania przez całe życie. Książka przedstawia program poparty długoletnimi badaniami medycznymi, który okazał się skuteczny w przywracaniu prawidłowych funkcji mózgu i ogólnej poprawie stanu zdrowia. Dowiesz się, jak zapobiec, a nawet odwrócić objawy choroby Alzheimera, Parkinsona, (MS), (ALS), padaczki, cukrzycy, udaru mózgu i różnych form demencji. Autor opisuje przyczyny powstawania tych chorób i udowadnia, że wszystkie można wyeliminować poprzez odpowiednią profilaktykę i dietę. Książka dla każdego, kto chce uniknąć lub cofnąć objawy chorób degeneracyjnych. Zachowaj młody umysł przez całe życie.

Cud oleju lnianego – Dr Hans-Ulrich Grimm

Len towarzyszy człowiekowi już od wieków, a jego głównymi zaletami były włókna, służące do produkcji ubrań oraz właściwości prozdrowotne. Obecnie, możemy zauważyć „renesans” lnu, ponieważ na nowo zaczęto doceniać jego lecznicze działanie. Autor to ekspert od spraw żywności, który w tym poradniku prezentuje uzdrawiającą siłę i potencjał tkwiący w tej roślinie. Przeciwdziała ona nie tylko zawałom serca i nadciśnieniu, ale nawet niektórym nowotworom. Doskonale wzmacnia włosy i jest tajną bronią przeciw starzeniu się. Dzięki tej książce będziesz mógł sam w praktyce przekonać się o dobroczynnym działaniu oleju i siemienia lnianego na swój organizm. Pomoże Ci w tym wiele przepisów, a także wykaz dolegliwości, przy których ten produkt czyni cuda. Sprawdź, w czym len pomoże Tobie.

Witamina B17 – lekarstwo na raka – Peter Kern

Liczba zachorowań na nowotwory wzrasta. Nadal jesteśmy bezsilni wobec tej groźnej choroby i często pozostaje nam liczyć tylko na cud. A co jeśli lek na raka został już dawno odkryty i dostępny jest dla każdego? W dodatku jest tani i naturalny? To witamina B17 inaczej amigdalina. Odkryli ją amerykańscy lekarze z dr. Krebsem na czele i udowodnili, że rak jest chorobą wynikającą z jej niedoboru. Znajduje się ona m.in. w pestkach moreli, brzoskwiń, czy śliwek. Dzięki niej jesteśmy w stanie zapobiec rozwojowi raka a nawet pokonać tę groźną chorobę. W tej książce dowiesz się wszystkiego na temat witaminy B17 i jej praktycznego zastosowania. Znajdziesz nie tylko zalecenia dietetyczne, ale również listę odpowiednich produktów zawierających amigdalinę. Wylecz raka z pomocą witaminy B17.

Stewia – niebiańsko słodka i zdrowa alternatywa dla cukru i słodzików – Barbara Simonsohn

Słodkie i zdrowe? Teraz to możliwe! Stewia słodzi bez kalorii, nie ma żadnych efektów ubocznych oraz dostarcza ważnych składników mineralnych i witamin wzmacniających system immunologiczny. W przeciwieństwie do większości słodzików jest w pełni naturalna. Mogą ją bezpiecznie spożywać osoby ciepiące na cukrzycę, nadwagę, otyłość i atopowe zapalenie skóry. Z tej książki dowiesz się wiele na temat stewii i produktów, jakie są z niej wytwarzane, a także poznasz sposoby jej wykorzystania. Nauczysz się również hodować tę przydatną roślinę we własnym mieszkaniu. Przytaczając badania naukowe, Autorka rozprawia się także z mitami dotyczącymi dobroczynnego działania brązowego cukru i sztucznych słodzików. Od dzisiaj możesz słodzić bez wyrzutów sumienia!

Zielony eliksir życia – Victoria Boutenko

Zielone szejki to prawdziwa „bomba” witaminowa. Przygotowuje się je na bazie liściastych warzyw z dodatkiem owoców. Są smaczne i niezwykle odżywcze dla ludzi w każdym wieku. Zawierają dużo błonnika oraz kwasy tłuszczowe omega-3. Autorka to propagatorka surowej żywności i specjalistka od zielonych koktajli. W książce przedstawia sposób na zdrowe odżywianie, nie rezygnując jednocześnie ze smaku potraw i swojego stylu życia. Promuje picie roślinnych szejków, które dostarczają organizmowi potężnej dawki chlorofilu, witamin, minerałów, enzymów i antyoksydantów. Ponadto zawarte w publikacji historie osób pijących te odżywcze napoje oraz dodatkowe przepisy staną się źródłem Twojej inspiracji do samodzielnego ich komponowania. Wykorzystaj ten prawdziwy cud natury.

Strony:12345